Malkiq_Princ's Profile Page

вторник, 10 януари 2012 г.

За интИлигетността и интЕлигетността

Не се очудвайте, снощи водих спор в един сайт с жена, която твърдеше ,че е учителка по Български и Литертура . Думата "интИлигентност" беше спомената 2 пъти , докато си писахме и първият път реших, че е сбъркала от бързане, но след като го написа още веднъж по същия начин , си позвплих да я поправя . Е .. не съм бил прав ,бе, "интИлигетност" си било. Реших да питам Google , той нали всичко знае ... Плашещото беше , че ми излязяха не малко резултати за тестове за "интИлигетност" .
Не мога да си обясня как една учителка по Български и Литература може да е неграмотна, а да изисква от учениците си . Мислех си ,че ако все пак учителите са некомпетентни, то някое любознателно дете може да научи каквото му е нужно от интернет , оказва се , че и това не е толкова лесно вече . Всички се оплакват ,че младежта била неграмотна , но някой да се е замислял ,че може би вината не е в младежта, а в някоя интИлигетна учителка ?

1 коментар:

  1. Това и напомня (съвсем истинска) история:
    - Как се казваш?
    - Илиена.
    - Как така Илиена? Я го напиши!
    Тя пише: "Елена".
    Разликата тук е, че "Илиена" не бе учителка. А ти знаеш, Джак - във виртуала, всеки е такъв какъвто му хрумне. За щатие, има и интЕлигентни учителки по литература и ние с теб сме от щастливците, които познават една такава. Дано има повече такива като нея.
    съвсем (не)интИлигентна и (не)учителка :)

    ОтговорИзтриване