Malkiq_Princ's Profile Page

събота, 31 януари 2009 г.

Малко филми и малко музика ...

Снощи гледах един филм,който ме разплака, а на мен рядко ми се случва да плача на филми. Смятам, че трябва да го споделя с вас .

Филмът разказва за младо семейство. Мъжът е уплашен от идеята, че жена му иска деца и решава да й подари кученце. Само че това кученце се оказва най-палавото куче на света. Има си собствен характер и не подлежи на никакви команди. Като цяло филма е смешен, но накрая кучето умира ... За сега субтитри няма на български, но който има желние да го гледа ,може да си го изтегли от zamunda. net


По ирония на съдбата моето куче отговаря на това описание и вероятно ще умре някой ден по същия начин - от преяждане. Звучи смешно,но на определена възраст корема на такива кучета сдава багажа и се получава преплитане. Надявам се само да не е скоро ...


Друг филм,който ми направи на скоро впечатление,макар че не е нов е Изкуствен интелект.

Дейвид (Хейли Джоуел Осмънт), малко момче-робот, е първият андроид, програмиран да изпитва емоции. Заедно с робота-жиголо Джо (Джуд Лоу) той се впуска в невероятно пътешествие в търсене на човешка обич. От панаира на плът, през завладения от секс град до ефирния подводен Манхатън, сетивата ни са бомбардирани с изумителни специални ефекти и поразяващите изображения на полу-човешки, полу-механични създания!
Много е тъжно на какво е способно едно дете, било то и механично, в желанието си да спе1ели майчината любов. Наистина много тъжен и емоционален филм. Който не го е гледал е пропуснал.

Ето и малко музика,която напоследък слушам...
http://zazz.bg/play:14c26f25 ДиС - Дали е жив - По принцип не слушам такава музика,но тази песничка ми хареса. Липсва простотията ,която по принцип лъха от рапа .

http://zazz.bg/play:c586fd0e Dar - K Live Club Phobia [piece] Това е моята любима музика,като стил . Смятам няма нужда да коментирам. Оставете се на въображението си,ако го имате .

http://zazz.bg/play:c61411c2 dario nunez & david vio ft. lunalyss - cubic (mario ochoa remix) Още любима музика ...

http://zazz.bg/play:8f13930f това е много яко,но е рязано. Ако някой знае как се казва оригинала ще го обичам много ;)

http://zazz.bg/play:5e5a4a1b maurizio_gubellin_and_peruz-feel_it Също много яко

Хайде стига толкова ...

сряда, 28 януари 2009 г.

Слънце,дъжд,сълзи и един рожденик


" И слънцето изгря ... слънцето се скри , а под него нищо ново "... Точно днес е такова времето ,като настроението ми - меланхолично. Не че цяла зима не ми е такова настроението, просто днес има и причина, или май са две причини . А как искам да е лято ... онова, същото лято когато се запознахме със Сашо. Всичко изглеждаше много просто тогава.

Та днес рожден ден има същият този Сашо . Какво да ви кажа за него ? Каквото и да е,няма да успеете да си представите що за човек е това. Такъв,който винаги ще те накара да се усмихнеш, с който не усещаш как лети времето. Изключително позитивен човек. Много се гордея с него, защото си преслева целите и си осъществява мечтите без да се предава. Искаше да стане режисьор. Първата година не го приеха и започна да учи география. После кандидатсва пак следващата година и го приеха ,само че "Актьорко майсторство за куклен театър". Още помня как ми се обади и ми каза, че седи пред списъка с приетите. Питах го дали е вътре и той каза "Стоя и гледам ,ето я чартата , и аз последен преди чартата". Голяма радост беше. Тази година вече е приет "Режисура". Ако питате мен, по-добре ще се справя като актьор,но нека опита. Във всеки случай се гордея с него. Да е жив и здрав !

Тук май ще се опитва да вали, а до сега какво слънце грееше,даже прозорците бях отворил и кучето се печеше на слънце . И тази вечер няма да го разхождам аз, всъщност нея,тя е момиченце - моето момиченце,но някой друг път ще ви занимавам с нея. Тази вечер ще ходя на рожден ден уж,но първо на театър . Дано не завали ... Сещам се за една детска песничка :

Rain,rain go away

come again some other day

we wanto to go outside and play

come again some other day

Не помня как беше нататък, но като малък много я обичах. И за друго се сетих ... Имаше до скоро едно хлапе, с което се бяхме сближили, той много обича да вали дъжд. Добро хлапе е той, няма злоба в него. Само дето нещо не му върви в любовта, вероятно защото и той,като повечето хора не знае какво иска. По-скоро се страхува, но както казах, хлапе е още, ще порасне. Но сега като вали дъжд ще се сещам за него, нищо че вече не си говорим. Дъжда винаги ще си е неговата стихия.

А за сълзите .... един човек заминава скоро ... няма да се видим поне месец и ще ми липсва ужасно. Но това е за добро, и той преследва щастието си,така че нямам нищо против.

People always leave ...
PS. Не се смейте на грозния светофар,не всички сме художници,някои сме просто драскачи .

неделя, 25 януари 2009 г.

To be or not to be in internet

Ето ви нещо,което ми се случи преди време и сега пак се сетих за това и реших да поразсъждавам.
[5:11:42 PM] Jack - The DreaMer каза: kakvo pravish ?
[5:11:59 PM] liulqk каза: slusham muzika
[5:12:06 PM] liulqk каза: i cheta presata v BG
[5:12:16 PM] Jack - The DreaMer каза: aha
[5:12:22 PM] liulqk каза: Нора записа дебютен солов сингъл
[5:13:05 PM] Jack - The DreaMer каза: kvo e tva
[5:13:12 PM] liulqk каза: a ti kakvo si pravish ?
[5:13:34 PM] liulqk каза: Нора е автор на текста на "It’s Not Right
[5:14:04 PM] liulqk каза: музикално риалити Music Idol Нора
[5:14:14 PM] Jack - The DreaMer каза: ne che znam za kakvo stava vupros
[5:14:16 PM] Jack - The DreaMer каза: no vse taq
[5:14:28 PM] liulqk каза: eee budi po informiran
[5:14:38 PM] Jack - The DreaMer каза: gledam nqkakuv film,koito ,spored screenshotovete beshe obeshtabasht,no se okaza, che ne e taka
[5:14:39 PM] liulqk каза: dori i da ne znaesh ne go pokazvai
[5:14:46 PM] Jack - The DreaMer каза: zashto
[5:14:48 PM] liulqk каза: vseki moje da e slabo informiran
[5:14:56 PM] Jack - The DreaMer каза: men ne mi puka
[5:14:58 PM] liulqk каза: ama nauchi se da si dobur aktior
[5:15:09 PM] Jack - The DreaMer каза: ti suvsem otkachi
[5:15:11 PM] liulqk каза: da ne mislish che vsichki znaqt vsichko
[5:15:13 PM] liulqk каза: aha
[5:15:16 PM] Jack - The DreaMer каза: zashto mi da sum aktior
[5:15:20 PM] liulqk каза: sthe ti se da sum otkachila
[5:15:28 PM] liulqk каза: STHE TE RAZOCHAROVAM
[5:15:29 PM] Jack - The DreaMer каза: zashto trqbva da se pravq na takuv kakuvto ne sum[5:15:32 PM] liulqk каза: SUVSEM SUM SI NARED
[5:15:42 PM] Jack - The DreaMer каза: nqma nikakuv smisul v tova
[5:15:48 PM] Jack - The DreaMer каза: osven ako ne se sramuvam ot sebe si
[5:15:49 PM] liulqk каза: vupros na samouvajenie
[5:16:02 PM] liulqk каза: tvoe vijdane za jivota
[5:16:04 PM] Jack - The DreaMer каза: a az nikoga ne bih se sramuval ot sebe si,zashtoto nqma ot kakvo da se sramuvam
[5:16:13 PM (5:16:29 PM — редактирано)] liulqk каза: aZ GOVOREH ZA SEBE SI
[5:16:31 PM] Jack - The DreaMer каза: razocherovash me
[5:16:40 PM] liulqk каза: ne si shokirana ot tova
[5:18:37 PM] Jack - The DreaMer каза: whatever
[5:18:56 PM] liulqk каза: whatever..... ???
[5:19:01 PM] liulqk каза: pomagai :):)
[5:19:17 PM] Jack - The DreaMer каза: e,budi aktrisa,napravi se che go znaesh

Разговорът е автентичен,нищо не съм променял.
Та питам се аз, защо трябва да се правим, че всичко знаем и да сме компетентни по всички въпроси ? Не е ли по-разумно,когато не знаеш нещо да си го признаеш ? Защо е нужен целият този фалш ? Няма човек,който да знае и да може всичко .
Това ме навежда на друг въпрос - защо повечето хора във виртуалното пространство се правят на някой друг ? Останали ли са още хора,които искат да бъдат себе си или това е изчезващ вече вид?
Честно казано не виждам смисъл от избиването на комплекси в чата. Вместо да се правите на някой друг, по-добре помислете как бихте могли да промените това,което не харесвате в себе си.
Една от причините да спра да взлизам в чата е,че там някои хора се имат за голяма работа. Сякаш живота им е там, в чата. Ако животът се измерва с левела ви в даден канал,що за мизерен живот е това ?
Забелязвам,че виртуалното пространство е пълно с хора с дефицити в общуването. Едно,че масово цари неграмотност, но по-големия проблем е,че не умеят да разговарят. Що за разговор е " hi sex ? cam ? " ? Нима денят на някого се осмисля когато си покаже прелестите на камерата ? Това ли е съвременната представа на хората за секс ? Абе какво му става на този свят ? От кога да маструбираш пред камерата стана секс ? Лично аз, ако съм толкова закъсал, бих си пуснал някое порно, вместо да занимавам хората с глупости .
Понякога ,когато ми е скучно,чета описанията на хората в скайп. Такива глупости пишат,че някой път се чудя да се плаша ли или да се смея.
Изключително ме забавлява злобата на някои хора. Една позната е написала в скайпа си "Бъди човек,а не човече". Тези,злобните, са точно човечета. Едни такива дребнички, търсещи как да избиват комплексите си и да бълват злоба. Понякога дори ги съжалявам. Много по-лесно е да се месиш в чуждия живот, вместо да оправиш своя. Не всеки има тази смелост да признае пред себе си,че нещо не върви, че не се чувства щастлив , а още по-малко имат смелостта да променят това.
Уважавам хората,които не се страхуват да бъдат различни и да се набиват на очи. Мен никога не ме е вълнувало хорското мение и смятам, че човек трябва да бъде себе си, независимо кой какво ще си помисли за него. По-добре да си признаеш ,когато не знаеш нещо и да го научиш, отколкото да се правиш на всезнайко.

събота, 24 януари 2009 г.

Аз, аз и пак аз

Здравейте! Ако четете това, вероятно сте попаднали на линка разглеждайки профила ми в скайп . Тук няма да намерите мои снимки,защото не смятам, че трябва да бъда преценявам само по красивата опаковка, за разлика от повечето празноглави красавци аз притежавам и мозък,което понякога плаши мераклиите.
Забелязвам,че повечето хора отдават твърде голямо значение на цифрите, аз пък изобщо не ги обичам,още от времето когато бях ученик и едва минавах по математика. Не знам защо,но някои хора не могат да водят разговор, без да зададат въпроса "На колко си години" или още по дразнещото "На колко си годинки". Ужасно мразя този въпрос, как може да прецениш дали можеш да си говориш с някой само според някакви си цифри ?Нима цифрите ще ти подскажат какво е преживял човека срещу теб или пък ще разбереш колко е интелигентен ? Някак си не ми се връзва . Не съм толкова повърхностен явно .
Не съм конфликтна личност,така че ако възнамерявате да се заяждате с някого,моля намерети си някой друг! Никога не започвам скандали пръв, но "каквото повикало,такова се обадило", ако искате да се отнасям с вас с уважение ,дръжте се и вие така .
Никак не обичам някой да ми натрапва музиката,която харесва. Аз съм твъдре капризен в това отношение и шанса да ми хареса това,което ви харесва на вас е едно на милион, така че по-добре не пробвайте.
За да научите нещо за мен,трябва да ми задавате конкретни въпроси. Аз не мога просто да ви се включа и да започна да ви занимавам със себе си. Не обичам да ми казват "Кажи каквото сметнеш,че трябва да знам".Питайте и ще научите .
Ако сте стигнали до тук и още не сте се отказали ,вероятно ще искате да знаете кой е Джак и какво общо имам аз с него .
Джак е герой от любимата ми анимация - Кошмар преди Коледа ( The nightmare before Christmas). Цялото му име е Джак Скелингтън или Тиквения крал. Той е кралят на град Хелоуйн,чиито жители имат едно единствено задължение цяла година да се подгорвят за денят на Хелоуйн.

Само че Джак вече се е отегчил от всичко това и жадува за нещо ново,нещо вълнуващо както пее в своята песен ""Аз - Джак - Тиквеният цар отегчен съм от живота стар. О, някъде дълбоко в мен расте празнота една, към широкия свят съм устремен. Това е копнеж непознат за мен, но чудя се аз кой би разбрал, че тази царска персона не иска да носи корона.Отвътре ме тегли към нещо непознато. В награди и слава ежегодно се давя,но това не помога от скуката да се избавя". И на мен понякога ми е твърде скучно и се разнообразявам като си пиша с непознати хора.

Анимацията наистина си заслужава да се гледа,няма да разказвам всичко,който има желание ,ще си я намери.

А защо Малкия Принц? Един човек ме нарича така, а много от моите познати твърдят, че ми подхожда. И аз като него имам чувството,че съм дошъл от друга планета.В скайп си пиша с много "възрастни", но те все искат да знаят цифри, почти не съм срещал някой възрастен,който вижда света през моите очи. А пък на мен хората са ми интересни, искам да се уча от тях. Само дето те (хората) в повечето случаи ми приличат на коне с капаци. Толкова са затънали в собствените си проблеми,че не могат да проведат един обикновен разговор без да започнат да се оплакват. Изключително ми е досадно да ме поучават. Не знам защо,но възрастните си мислят, че знаят всичко. Уморих се да чувам "на твоите години аз смятах еди си какво,но сега съм голям и знам, че еди си какво". Не е важно колко си живял, а как . Някои хора цял живот живеят на чужд гръб, други цял живот се оправят сами, не ми казвайте, че двата типажа ще имат еднакъв житейски опит .

Общо взето това са нещата,които трябва да знаете, ако решите да си пишете с мен.

Ето ви и нещо за "Малкия Принц"