Malkiq_Princ's Profile Page

понеделник, 8 февруари 2010 г.

Евровизия 2010 ....

Говорейки с моите познати напоследък останах неприятно изненадан,или както обичам да казвам - потресен. Или повечето хора живеят като коне с капаци , или на никого не му пука кой ще представя страната ни пред света тази година. Сигурно ако беше някаква олимпиада всички щяха да са на ясно, но нали е песенен конкурс - на кого му пука. До някъде разбира се е разбираемо предвид провалите от предните години, особено миналата ... и все пак може да нямаме добри политици, но определено имаме добри изпълнители, композитори и текстописци, които биха били достойни да ни представят пред света, така че събудете се и се поинтересувайте малко кого и как ще изпратим в Осло тази година .

Нека помогна, тази година БНТ изненадващо промени регламента . Беше избран един изпълнител - Миро . Ако на някой му е интересно как може да си го прочете в сайта на Евровизия, все пак не бъдете мързеливи ,поровете се и вие малко, няма да ви слагам всичко на тепсия. От нас се изисква единствено да изберем една от 5-те песни, с която той ще ни представи. Гласуването ще се проведе на 28.02 и ще бъде излъчвано по БНТ.

Много се чудех дали да коментирам 5-те песни, но тъй като вчера имах едно мнение, а днес го промених слушайки ги отново,смятам да оставя коментарите за по-късен етап.

И така ... песен номер 1 :
Eagle
Текст , музика и аранжимент Крум Георгиев и Ясен Козев - авторите на "Губя контрол".
Песен номер 2 :
Моят поглед в теб
Музика и аранжимент Д2, текст Д2 и Гаро .
Песен номер 3 :
Twist and Tango
Музика Томас Торнхолм, Текст Петър Панов и Дане Атлеруд, аранжимент Микаел Клаус
Песен номер 4 :
Остани
Музика Найден Андреев, Текст Иван Тенев и Александър Петров, Аранжимент Найден Андреев и Веселин Караатанасов
И накрая ,но не на последно място , песен номер 5 :
Ангел си ти
Музика Миро , Текст Михаил Михайлов , Аранжимент Гордън Дейвис и Георги Андреев.
Е ... enjoy :).
PS. Ще се радвам на коментари.

2 коментара:

  1. Според мен нито една от песните няма потенциала да спечели. Но ако трябва да избирам между 5те песни, мисля че "Eagle" e най-подходяща за Евровизия. "Angel" също става, но това провикване ми идва в повече...
    Май "Моят поглед е в теб" ми харесва най-много, но определено не и е мястото сред 5те песни.
    Дано на Миро само да му стигне гласа да изпее, която и песен да се избере.

    ОтговорИзтриване
  2. Уф... да си призная съм разочарован от селекцията на Миро - не бих гласувал за нито една от петте песни, ако бях португалец например, а и не мисля, че след като се напудрят с хореография и (да не чуе рогатия!) циркаджийски изпълнения например, някоя от тях ще ме докосне.
    Ако ми позволите кратък коментар към всяка една, подкрепени от примери от последните години:

    1. Уф отново. Не знам дали харесва тази песен или не, но определено има нещо, което просто не звучи правилно в нея. Сякаш "Hora din Moldova" и "What if we" от миналата година са се срещнали в някой бар след фиаското си, отдали са се на низки страсти и резултата, има-няма 9 месеца по-късно, е тази песен. И все пак, с риск да си противореча, е някак приятна ...

    2. Бих дал пример и за таза песен, но рискувам да се изгубя дълбоко в мъглите на времето. Истината е, че харесвах парчето до момента, в който си спомних, че приех да съм португалец => не разбирам и думичка от текста => слушам един повтарящ се, rather демодиран бийт отново и отново. И да, имало е песни, които са постигали успех на роден език, но само при наличието на необикновена музика. Тук имаме error 404 в това отношение.

    3. *изчервява се* Тази май ми харесва... Доста повърхностна е, но е приятна и "напудрянето" ще й седи добре. От друга страна имаме пример с изключително подобна песен - "Ven A Bailar Conmigo" от 2007ма, която не прескочи полуфинала.

    4. Не знам защо, но тази харесах най-много :/ . Правя някакъв мноооого далечен паралел с "Et S'il Fallait Le Faire" от миналата ЕвроВизия. Песента се класира 7ма (мисля), но музиката беше по-хубава, а изпълнителката - едно от известните имена на европейската сцена. Така че, за жалост, едно стимулиращо "не".

    5. *Въздъх* Отново не ми допада факта, че е на български, защото историята не може да бъде споделена със слушателите. От друга страна колкото повече я слушам, толкова ми став по-приятна. Знам ли, може би бих гласувал за тази песен.

    Извод: Ако трябва да ги подредя по лично пристрастие - 5, 3, 1, 4, 2

    Извод 2: Никой не чете дълги коментари!

    Извод 3: Този блог има готин бекграунд xP

    ОтговорИзтриване