Malkiq_Princ's Profile Page

петък, 5 април 2013 г.

Не съществуваме, но все пак ни има !

Отдавна не съм писал , факт . От части защото сигурно нещата, които съм искал да кажа твърде бързо са започвали да ми се струват маловажни, от части просто от мързел .
През изминалата година се запознах с доста хора - всеки със своите странности . С едно обаче не мога да се примиря и смятам ,че е важно да го споделя .
Запознах се с момче на моята възраст , гей  ... До тук добре , всичко звучи нормално . Само че той смята себе си за грешка на природата . Смята ,че защото е такъв не би трябвало да бъде щастлив и се е отказал от идеята да търси щастието си . Аз наистина го съжалявам  заради това, но както се казва това, което сами си причиняваме , никой друг не може да ни го причини . Много искам някой ден той да ми каже ,че, колкото и да се е крил , щастието все пак е успяло да го намери и вече не се страхува да бъде такъв какъвто е и не му е нужно непременно да е харесван и одобряван от всички , за да се чувства добре .
Също така преди време водих разговори с други момчета, които харесват момчета, и те смятат ,че родителството е нещо страшно, нещо, което никога няма да им се случи , че едва ли не би било голяма грешка да отгледат дете , защото може да го повредят . Е ... аз съм родител , не ме е срам да отглеждам детето си заедно с моя партньор, до колкото ситуацията го позволява и не мисля ,че мога с нещо да навредя на детето си , само защото правя нещо различно в спалнята .
Нали идеята е всяко дете да бъде обичано, да има родители, които да го подкрепят и да полагат адекватни грижи за него . С какво едно еднополово семейство е по-лошо от едно обикновено такова ?  И защо хората се ужасяват, когато чуят нещо такова ?
Аз наистина не разбирам , но е факт ,че в повечето страни семейства като нашето според закона не съществуват .

Иска ми се да вярвам ,че някой ден , в не много далечно бъдеще , няма да сме невидими ...

6 коментара:

  1. Радостното е, че все пак има хора, които разсъждават като теб и не ги е страх от това, което са. Дано това бъдеще да не е чак толкова далечно.

    ОтговорИзтриване
  2. Извъевял си твоята Голгота и си станал по-силен от много които са като теб!! Не всеки го може и не всеки ви разбира, защото много дълго време, а и днес, сякаш си затваряме очите за тожа, че има различни от нас. Не говоря само за геиове и лезбиики, а въобще!! Почти винаги отричаме, че има такива хора, да не говорим за еднополови двоики. Труден ще е пътя, които трябва да извърви цялото ни общество, за да погледнем нормално на такожа съжителство. Моето мнение го знаеш и няма да се повтарям отново!! Борете се, но интелигентно. Един пример е певицата Луси-не афишираше, заяви го много спокоино и без да даде възможност да злоупотреби, които и да е с това, че има друга ориентация.Това за мен е класа!!

    ОтговорИзтриване
  3. Въпросът не е да кажеш, или да не кажеш на света, идеята е да се чувстваш добре в кожата си без да се страхуваш от хорските реакции и да се тревожиш за семейството си, защото не влиза в общоприетата рамка .

    ОтговорИзтриване
  4. За да достигнем това трябва тотална промяна на възпитанието, трябва да минат поколения, за да дойде времето, в което всеки да може спокойно да каже-Аз съм гей! или Аз съм лезбийка! и обществото да приеме това съвсем нормално!Сега сам знаеш, че се употребяват изрази като:"Долен педераст!" и подобни, което само по себе си говори колко сме закостенели и злобни, към всичко различно от уж приетите "норми". Много време е необходимо, за да се промени съзнанието към добро. Виж лошото се поема като сюнгер и намира благодатна почва. Справка-развитието в посока надолу на цялото ни общество последните 23 години.!!

    ОтговорИзтриване
  5. Да, но не съм чул някой да предприема нещо, за да започне такава промяна, като изключим ,че вече имаме гей парад .

    ОтговорИзтриване