Malkiq_Princ's Profile Page

събота, 24 януари 2009 г.

Аз, аз и пак аз

Здравейте! Ако четете това, вероятно сте попаднали на линка разглеждайки профила ми в скайп . Тук няма да намерите мои снимки,защото не смятам, че трябва да бъда преценявам само по красивата опаковка, за разлика от повечето празноглави красавци аз притежавам и мозък,което понякога плаши мераклиите.
Забелязвам,че повечето хора отдават твърде голямо значение на цифрите, аз пък изобщо не ги обичам,още от времето когато бях ученик и едва минавах по математика. Не знам защо,но някои хора не могат да водят разговор, без да зададат въпроса "На колко си години" или още по дразнещото "На колко си годинки". Ужасно мразя този въпрос, как може да прецениш дали можеш да си говориш с някой само според някакви си цифри ?Нима цифрите ще ти подскажат какво е преживял човека срещу теб или пък ще разбереш колко е интелигентен ? Някак си не ми се връзва . Не съм толкова повърхностен явно .
Не съм конфликтна личност,така че ако възнамерявате да се заяждате с някого,моля намерети си някой друг! Никога не започвам скандали пръв, но "каквото повикало,такова се обадило", ако искате да се отнасям с вас с уважение ,дръжте се и вие така .
Никак не обичам някой да ми натрапва музиката,която харесва. Аз съм твъдре капризен в това отношение и шанса да ми хареса това,което ви харесва на вас е едно на милион, така че по-добре не пробвайте.
За да научите нещо за мен,трябва да ми задавате конкретни въпроси. Аз не мога просто да ви се включа и да започна да ви занимавам със себе си. Не обичам да ми казват "Кажи каквото сметнеш,че трябва да знам".Питайте и ще научите .
Ако сте стигнали до тук и още не сте се отказали ,вероятно ще искате да знаете кой е Джак и какво общо имам аз с него .
Джак е герой от любимата ми анимация - Кошмар преди Коледа ( The nightmare before Christmas). Цялото му име е Джак Скелингтън или Тиквения крал. Той е кралят на град Хелоуйн,чиито жители имат едно единствено задължение цяла година да се подгорвят за денят на Хелоуйн.

Само че Джак вече се е отегчил от всичко това и жадува за нещо ново,нещо вълнуващо както пее в своята песен ""Аз - Джак - Тиквеният цар отегчен съм от живота стар. О, някъде дълбоко в мен расте празнота една, към широкия свят съм устремен. Това е копнеж непознат за мен, но чудя се аз кой би разбрал, че тази царска персона не иска да носи корона.Отвътре ме тегли към нещо непознато. В награди и слава ежегодно се давя,но това не помога от скуката да се избавя". И на мен понякога ми е твърде скучно и се разнообразявам като си пиша с непознати хора.

Анимацията наистина си заслужава да се гледа,няма да разказвам всичко,който има желание ,ще си я намери.

А защо Малкия Принц? Един човек ме нарича така, а много от моите познати твърдят, че ми подхожда. И аз като него имам чувството,че съм дошъл от друга планета.В скайп си пиша с много "възрастни", но те все искат да знаят цифри, почти не съм срещал някой възрастен,който вижда света през моите очи. А пък на мен хората са ми интересни, искам да се уча от тях. Само дето те (хората) в повечето случаи ми приличат на коне с капаци. Толкова са затънали в собствените си проблеми,че не могат да проведат един обикновен разговор без да започнат да се оплакват. Изключително ми е досадно да ме поучават. Не знам защо,но възрастните си мислят, че знаят всичко. Уморих се да чувам "на твоите години аз смятах еди си какво,но сега съм голям и знам, че еди си какво". Не е важно колко си живял, а как . Някои хора цял живот живеят на чужд гръб, други цял живот се оправят сами, не ми казвайте, че двата типажа ще имат еднакъв житейски опит .

Общо взето това са нещата,които трябва да знаете, ако решите да си пишете с мен.

Ето ви и нещо за "Малкия Принц"

10 коментара:

  1. Здравей,
    реших да ти се извиня,защото след като ме блокира в скайпа посетих уебстраницата ти и се почувствах виновна.
    Не искам да те поучавам,но не се опитвай да налагаш своето виждане за живота на други,както постъпи в краткия диалог между нас.
    Има хора повърхностни и глупави като мен,които си имат свои интереси,желания,мисли и чувства,които не натрапват на другите.
    За мен цифрите са важни,за историята цифрите са важни,за науката цифрите са важни и не мога да те разбера,защо не ги оставиш на мира тези цифри?
    Всеки човек си има очи,един вижда ,друг не ,но повярваи ми ,никой не иска да гледа през твоите очи,всеки иска да гледа света със собствените си очи,да чувства и обича със собственото си сърце,да споделя собствените си мисли и да изживее живота си ,може и на чужд гръб.
    И не е лошо да спреш да определяш хората като типажи,ние сме живи, ние дишаме,всеки си има собствено "АЗ".
    Извини ме,натрапих се ,но това беше единстения начин да се свържа с теб , не беше ме оставил да кажа "последната си дума".
    Не е лошо понякога човек да бъде толерантен и джентълмен,макар и остаряло да звучи, но тези цифри 4 и 3,които правят числото 43 ме карат да мисля така.
    Беше ми приятно ,макар и за кратко , че си писахме в скайпа- JACK- THE DREAMER,
    Rumyana Dikova се казвам не се запознахме,за което наистина аз съм виновна,за това си прав ,какво значение имат годините????????

    ОтговорИзтриване
  2. Когато ти писах това ,звучеше музиката,която си качил,много успокояващо звучи, мерси!

    ОтговорИзтриване
  3. Усещаш ли, че накрая въртя, сука и стигна до моето мнение :) Иначе на никого нищо не налагам, живеем в демократична страна и мога да казвам каквото мисля . Не съм казал, че трябва всички да са като мен, ще е твърде скучно,но не е зле понякога човек да погледне на света през очите на друг, може пък да му хареса различната гледна точка . За мен животът не е сив , а за теб ?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей,
    този въпрос предполагам е възможноста,която ми даваш, за да кажа "последната си дума", която малко гадничко ми отне,преди време.
    Радвам се на живота ,ще се радвам и ти да осъзнаваш,колко сме щастливи,че ни има,че посрещаме всеки ден,даже и дъждовен и мрачен.Дъжд след слънце е като,потно мъжко тяло след горещо и страстно изживяване.Но ти си мъж, не можеш да разбереш това сравнение направено от жена.Пиша ти за дъжда,защото ми се струва, че не го харесваш много,но въпрос на мироглед,както казваш ти.Сравняваш го със сълзи по любим човек,ако правилно сам те разбрала, сравни го със сълзи от щастие, че си го имал и познавал и може пак да го имаш до себе си този любим.Живота е пред теб!След всяка "загуба" идва нещо ново даже още по-прекрасно и запомнящо се.........
    Не ми се пише днес,извини ме,но обикновените неща от живота,които много обичам, ме карат да си мисля за един, е толкова късно няма да е много здравословен сън,но дано е изпълнен с приятни сънища.
    Друг път ще си пишем,ако искаш за цвета на живота,но се питам ,дали той има цвят?
    Ще си помисля,завариме неподготвена за въпрос,отправен от твоя страна.Даже не очаквах и внимание от МАЛКИЯ ПРИНЦ.
    НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ!
    Бързам да се предпазя от удар под кръста както се казва.
    До нови срещи !

    ОтговорИзтриване
  5. Общо взето говориш си някакви неща на изуст ,но като не ме познаваш , не мисля, че можеш да знаеш какво рабирам и какво не и дали се радвам на живота, има много да учиш за мен докато започнеш да правиш правиулни констатации. А колкото до цвета на живота, човек сам си го определя ,няма нужда да се замисляш над това .

    ОтговорИзтриване
  6. Не те познавам и мисля, че едва ли допускаш някой да те опознае,но това си е мое мнение, което пиша наизуст. Опитах се , но наистина не знам дали мога да те разбера,дали вече искам и да те разбера.Констататции всеки човек си прави,но дали са правилни и той едва ли знае това,но щом ги прави си мисли , че са верни.А колкото до цвета на живота, ако има живота цвят ,ако го живееш с изпълнени с недоволство, неудовлетвореност ,черногледи и търсещи винаги злото и недостатъците в хората човек, може и да ти се вижда цветен-черен или сив.Но това е хубавото при мен,че избирам хората с които контактувам и не се замислям живота има ли цвят,защото аз съм жива, аз съм обичана , аз съм ценена и да спирам до тук, че скоро прочетох едно заглавие "аз,аз и пак аз" и при мен се получава същото.
    Беше ми приятно, че ми писа, но сега не мисля,че съм горда от това след последните ти ясно написани и недвусмислени изречения.

    ОтговорИзтриване
  7. Имам да кажа само едно, когато човек е жив истински, то той е отворен за новото и различното, иначе просто съществува. И между впрочем глупаво е да допускаш всеки до себе си. До мен имат място само стойностни хора .

    ОтговорИзтриване
  8. И аз съм на твоето мнение.
    Радвам се ,че и двамата допускаме до себе си само стойностни хора.
    Последно и помисли върху първото си изречение.
    Последен коментар!

    ОтговорИзтриване
  9. Винаги казвам това,което мисля.

    ОтговорИзтриване
  10. Продължаваи да пишеш все такива искени неща.Продължаваи да се възмущаваш и да изказваш мнението си въпреки това какво ще си каже този или онзи.Продължаваи да СЪЩЕСТВУВАШ.За сега това е от мен.Остава ми много да чета за да обхвана всичко.Трябва да се захващам за работа.

    ОтговорИзтриване